K Řecku se váže mnoho zajímavostí a hlavně tradic, které jsou obyvatelé zvyklí dodržovat. Za nejdůležitější státní svátek považují Řekové Velikonoce – kraslice barví na červeno a fasády domů na bílo. Na Velikonoční pondělí musí mít každý Řek na sobě obléknuté něco nového. Řekové považují svátek za mnohem významnější než narozeniny. Příčinou je nejspíš fakt, že většina jmen zde pochází z náboženské historie. Jméno dostává dítě ale až po šestinedělí, do té doby je nazýváno pouze jako bebis – chlapeček a beba – holčička. Poslední zvyk stojící za zmínění se týká řeckých svateb. Sňatek sjednává dohazovač, v dnešní době je tento zvyk dodržován spíše už jen na vesnicích. Nevěsta zde dostane od svého otce jako svatební dar zařízený dům. Od ženských příbuzných výbavu v podobě ručníků a dalších praktických věcí.
Řecká kuchyně se řadí mezi ty nejznámější a nejoblíbenější na světě. Její oblíbenost je způsobena svou jednoduchostí a nenáročností na přípravu, ale zároveň rozmanitostí. V minulosti měly na řeckou kuchyni vliv kuchyně evropské, arabské a asijské. Jako základní ingredience je používán olivový olej, rajčata, olivy, cibule, česnek, cukety, z druhů mas se jedná hlavně o jehněčí, skopové a rybí. Mezi nejznámější řecká jídla patří samozřejmě gyros, dále například moussaka čí moučník pita.
Co se týče řeckých nápojů, mezi prvními je třeba zmínit řecká vína. Ta patří mezi nejznámější ve světě. Starobylé odrůdy se pěstují hlavně v oblastech Drama a Kavala. Moderní druhy vín se pěstují například v oblastech Athos a Sithonia. Dalšími známými alkoholickými nápoji je rakija – ovocná pálenka, dále řecké ouzo – nápoj anýzové chuti a nakonec známé brandy – Metaxa.